Le Viaduc de Millau – Lindapter

Anlægsprojekt
Le Viaduc de Millau

Sted
Millau, Aveyron, Frankrig

Produkt
Lindapter Type A Bjælkebeslag

Anvendelse
Fremføring af elektriske installationer - fastgørelse af kabelbakker

Le Viaduc de Millau

Den ikoniske skråstagsbro, Millau-viadukten, blev indviet som verdens højeste bro i 2004. Broen er tegnet af den verdensberømte arkitekt Norman Foster og konstrueret af den franske broingeniør Michel Virlogeux. Broen spænder knap 2,5 km over Tarn floddalen i det sydlige Frankrig. Broen er støttet af syv bropiller, hvoraf den højeste er hele 343 meter – højere end Eiffeltårnet!

Af hensyn til vægt- og vindforhold fremføres de elektriske installationer i trådkurve/kabelbakker båret af en hulprofil/stålramme. Rammen er fastgjort til broens aerodynamiske, skrå stålsektioner ved hjælp af Type A bjælkebeslagene fra Lindapter. Løsningen giver en sikker og korrekt tilpasset kabelføring og den ønskede fleksibilitet.


Svejsefri montering af kabelbakkesystem med bjælkeklemmer Aerodynamisk brodæk - Le Viaduc de Millau Svejsefri montering med bjælkeklemmer

Stålplader med fire forborede huller til brug for fastgørelse blev svejset på kabelbakkesystemets hulprofil/stålramme off-site og derefter fastgjort til brodækket on-site med Type A Lindapter bjælkebeslag – udelukkende ved hjælp af håndværktøj.

Lindapters løsninger er berømt for den høje justerbarhed og den nemme samling af stålsektioner on-site – vel at mærke uden at stålkonstruktionerne svækkes. Fastgørelsen af kabelbakkesystemet til brodækket skete således nemt og hurtigt i takt med at systemet blev leveret til byggepladsen. Ved hjælp af bolte, Lindapter bjælkebeslag, afstandsskiver, skiver og møtrikker blev systemet monteret, justeret og fastgjort til brobjælkens flange.

Se vores fulde sortiment af Lindapters bjælkebeslag

Shop bjælkebeslag

samt andre typer af Lindapter beslag i webshoppen!