GUIDE

Vælg det rigtige rør til dit projekt

Valg af rørdimension

Er du i tvivl om, hvilken rørdimension du skal bruge til dit projekt? Og bliver du måske også en anelse forvirret, når du den ene dag støder på mål i mm og den anden i tommer?

Vi har gjort det nemt for dig at finde hoved og hale i junglen af rør, størrelser og angivelser. Uanset, om du skal bruge rør til et rækværk eller anden afskærmning, til tøjstativer eller anden indretning, eller til noget helt andet, så hjælper vores oversigter dig på rette vej.

Find de mest populære rørdimensioner angivet med både den udvendige rørdiameter (mm) og den indvendige rørdiameter (“) i oversigterne herunder.

Er du fortsat i tvivl  – eller har du et projekt eller en opgave, som du ikke kan finde i oversigterne? Giv os et kald på: +45 43 96 78 11 eller send os en mail på info@erik-larsen.dk, så guider vi dig gerne (og opdaterer oversigten med dit input)!

Har du brug for mere detaljerede mål og specifikationer for vores rør (henholdsvis varmgalvaniserede, sorte og aluminiumsrør) og tilhørende rørfittings, kan du se mere nederst på siden.

Anbefalede rørstørrelser

  RØR OG FITTINGSTØRRELSE
PROJEKTEKSEMPEL 26,9 mm | 3/4" 33,7 mm | 1" 42,4 mm | 1 1/4" 48,3 mm | 1 1/2" 60,3 mm | 2"
AFSKÆRMNING  
Rækværk   (✔)  
Gelændere   (✔)  
Håndlister   (✔)    
Tagsikring      
DIVERSE KONSTRUKTIONER  
Trappetrin      
Lagerreoler      
Træningsstativ      
Bænke (✔)      
BUTIKS- OG BOLIGINDRETNING  
Garderobeløsninger      
Tøj-/bøjlestativer      
Skoreoler      
Væghylder      
Diske & arbejdsborde      
Salgs- & oplægsborde      
Gamerborde      
Sofaborde    
ANDRE RØRKONSTRUKTIONER  
Båse & sluser     (✔)
Cykelstativer     (✔)
Stativer til kundevogne      
Udstillinger, reoler & standmøbler      
Markedsboder & fortelte      
Belysnings- & skinnesystemer        
Reklameskilte      

Rørdiameter (tommer/mm),
godstykkelse og vægt

Rørdimensioner angives som standard i tommer. Tommeangivelsen gælder for rørets indvendige diameter. Det giver sådan set god mening, når vi taler om traditionelle VVS-rør eller vandrør. Her har hullets størrelse/diameter jo afgørende betydning for mængden/hastigheden af det vand, der løber igennem.

Har du et rør og en pænt gammel tommestok, der rent faktisk måler i tommer, så er du heldigt stillet. Omvendt, er du mindre heldig, hvis du har en en moderne tommestok. Den måler i centimeter og millimeter – omend det noget misvisende stadig hedder en tommestok.

Og når du finder rørstørrelser, der er angivet i mm, så er det rørets udvendige – og ikke den indvendige – diameter, målet angiver! Og denne målangivelse giver bedre mening, når du eksempelvis skal bruge rørene til at konstruere sikkerhedsrækværk, lagerreoler, garderobeløsninger, bordstel, reklameskilte eller noget helt sjette.

Vi oplyser både de indvendige og de udvendige tværmål på vores rør for at gøre det lettere at vælge rigtigt, men der er desværre endnu en faktor, der kan give anledning til forvirring, når du skal vælge den rigtige løsning for dit byggeprojekt.

Der er forskel på de numre/størrelser, der er angivet for de forskellige størrelsesvarianter for henholdsvis Kee Klamp og Kee Lite rørfittings og Clarrods Clamps og Clarrods Black fittings!

I tabellerne herunder får du et hurtigt overblik over de forskellige nr. serier med omregning fra tomme til mm for de respektive rør samt angivelse af rørets godstykkelse og vægt. Tøv ikke med at give os et kald på: +45 43 96 78 11, hvis du har brug for yderligere information eller hjælp.

Rørspecifikationer

  RØRSTØRRELSE
RØR MATERIALE/FITTINGSSTØRRELSE Rør udvendige mål Rør indvendige mål Rør godstykkelse (mm) Rør vægt (kg/m)
VARMGALVANISEREDE RØR        
Kee Klamp str. 4 21,3 mm 1/2" 2,65 1,27

Clarrods str. 1 | Kee Klamp str. 5

26,9 mm 3/4" 2,65 1,65
Clarrods str. 2 | Kee Klamp str. 6 33,7 mm 1" 3,2 2,52
Clarrods str. 3 | Kee Klamp str. 7 42,4 mm 1 1/4" 3,2 3,23
Clarrods str. 4 | Kee Klamp str. 8 48,3 mm 1 1/2" 3,2 3,71
Clarrods str. 5 | Kee Klamp str. 9 60,3 mm 2" 3,6 5,26
SORTE ELEKTROCOATEDE RØR        
Clarrods Black str. 1 26,9 mm 3/4" 2,35 1,65
Clarrods Black str. 2 33,7 mm 1" 2,65 2,52
ALUMINIUMSRØR        
- 22 mm 1/2" 3 0,48
- 26 mm 3/4" 4 0,5
Kee Lite str. 6 33 mm 1" 3 0,77
Kee Lite str. 7 42 mm 1 1/4" 3 1
Kee Lite str. 8 48 mm 1 1/2" 3 1,15
Kee Lite str. 9 60 mm 2" 3 1,47

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller vil du vide endnu mere? Lad os høre fra dig.

Erik Larsen & Søn

Din mest erfarne forhandler af rørfittings

Erik Larsen & Søn har mere end 80 års erfaring som distributør i Danmark af Kee Safety’s kvalitetsprodukter, Kee Klamp og Kee Lite. I 2020 blev sortimentet suppleret med vores egne mærker Clarrods Clamps og Clarrods Black.

Den omfattende erfaring er din sikkerhed for, at du kommer godt fra start og godt i mål med et hvilket som helst projekt, hvor clamps, fittings og metalrør/vandrør udgør de bærende elementer.